Yoga coaching

Actief én ontspannend, praten én doen, loslaten én creëren. Allemaal in 1 traject.

Yoga is een krachtige techniek en helpt bij het loslaten van oude patronen. Tijdens deze unieke vorm van coaching wordt er uitgebreid stil gestaan bij jou als individu en de wensen die je hebt. Door het dagelijks combineren van fysieke yoga houdingen met meditatie en coaching ben je in staat om je leven op een positieve en krachtige wijze opnieuw vorm te geven.

Yoga coaching biedt jou:

  • Praten, ontspannen én doen;
  • Technieken om te leren omgaan met spanning;
  • Handvatten voor meer of betere energie;
  • Vergroten van zelfacceptatie, onzekerheid en eigenwaarde;
  • Mogelijkheden om trauma of levens gebeurtenissen te verwerken;
  • Handvatten voor omgaan met angst of (post natale) depressie.

Het coachingstraject heeft mij allereerst veel meer rust gebracht, werk en privé zijn nu veel meer in balans. Zonder een oordeel te geven en met kritisch door blijven vragen heeft Tabe mij verder geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Met de aangereikte handvatten zoals bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen kan ik stressvolle situaties beter de baas. Juist de combinatie met yoga maakt dit coachingstraject voor mij waardevol. Yoga is een vast onderdeel van mijn ochtendritueel geworden en zorgt er voor dat ik gedurende de dag de focus kan houden op dingen die ik belangrijk vind.

Annemieke

De coaching heeft mij helderheid in mijn hoofd gegeven én nieuwe inzichten. Nienke geeft op een zinvolle manier worden aan mijn zoekende gevoel, waarna gevoelens en gedachten op z’n plek vallen. Dat heeft me vertrouwen in mezelf gegeven. En daarnaast ook innerlijke rust en persoonlijke groei. De yoga- en ademhalingsoefeningen van Tabe versterken dit. Zó’n waardevolle combinatie waarvoor ik dankbaar ben mezelf dit gegund te hebben.

Tanja

Middels een persoonlijk coaching traject in combinatie met beoefening van Yoga Nidra, ben ik samen met Nienke op zoek gegaan naar manieren en handvatten om meer ontspanning en rust in mijn dagelijks leven te brengen én om meer vertrouwen in mezelf te krijgen. Hierbij werd er gekeken naar de drijfveren en oorzaak van mijn spanningsklachten in combinatie met de toekomst – waar wil ik staan. Ik heb het traject met Nienke als erg prettig ervaren; Nienke geeft opbouwend haar visie en oordeelt niet. Ze is erg prettig en open in de omgang en geeft het gevoel van veiligheid, wat in mijn ogen onmisbaar is in coaching traject. Tot slot vond ik de combinatie met Yoga erg versterkend werken, omdat je zo op zowel lichaam als geest focust. Dankzij coaching heb ik op een fijne manier mijn gedrag- en denkpatronen om kunnen buigen, waardoor ik veel ontspannender, vrijer en zekerder in het leven sta. Zowel op privé als zakelijk gebied – iets wat ook zeker door mijn omgeving erkend en gezien is.

Demy

‘Zoekend naar meer balans en energie in mijn leven ben ik bij yoga coaching, onder begeleiding van Tabe en Nienke, terecht gekomen. Door de combinatie van persoonlijke coachingsgesprekken, yoga oefeningen en yoga nidra heb ik mijn doelen behaald. Dit vraagt wel wat discipline van jezelf. Maar ten allen tijde staan Tabe en Nienke voor begeleiding klaar. Hierdoor heb ik geleerd mijzelf positief te gaan waarderen en ben ik gelukkig met wie ik zelf ben.

Elleke

Hoe ziet een traject van individuele yoga coaching eruit?

Tijdens het individuele yoga coachings traject word je op verschillende manieren begeleid in het halen van jouw persoonlijke doelstelling. In deze unieke coach vorm werken we met lichaam, adem en geest. Of met andere woorden, praten, ontspanning én doen. En dat is precies wat we je bieden. We starten met een uitgebreid intakegesprek. Hier zoomen we in op je klachten, eerdere ervaringen en je wensen en verlangens. Op basis daarvan formuleren we met jou de doelstelling die de komende 3 maanden centraal staat.  Tijdens deze 3 maanden werk je op verschillende wijzen aan het behalen van je doelstelling:

  • Ontspan en transformeer met yoga Nidra. Yoga Nidra is een wetenschappelijk bewezen methode en een van de meest effectieve vormen voor het veranderen van negatieve patronen en loslaten van spanning. Tijdens het traject werk je dan ook iedere dag met Yoga Nidra door middel van persoonlijk ingesproken Nidra’s.
  • Doe en vind je kracht met Hatha Yoga. Tijdens jouw traject ontvang je individuele yoga lessen waarin je leert hoe je zelfstanding de yoga houdingen kunt beoefenen waarvan bewezen is dat ze de genezing van de klacht en het hervinden van jouw kracht ondersteunen. Door deze individuele lessen ben je in staat om thuis dagelijks yoga te beoefenen.
  • Praat en verander je mindset met coaching. Naast de dagelijkse beoefening van Yoga en Yoga Nidra heb je elke 3 weken een coach gesprek met een van de coaches. Tijdens die gesprekken werken we aan de verandering van je mindset en evalueren we de voortgang van je traject. Op basis van de evaluaties passen we je traject aan en ontvang je nieuwe technieken en Nidra’s.