Maan yoga teacher training

In deze unieke bijscholing leer je alles over het ritme van de Maan, haar magie, de parallellen met het cyclische ritme van een vrouw, de werking van vrouwelijke hormoon en kliersystemen. Je krijgt een brede basis in het verwerken van deze oeroude wijsheden in een Restorative Yoga les. Je krijgt gerichte training over Restorative Yoga en leert om per unieke maanstand jouw les vorm te geven. Uiteraard behandelen we ook de verschillende docentenvaardigheden aan bod, zoals begrip van de techniek, het doel van de houdingen, doceren in flow en het alternatieve houdingen bij blessures of trauma gerelateerde klachten in Womb area.

We behandelen:

 • Alles over Maan, haar werking, haar mysteriën, haar connectie met het onder- en bovenbewustzijn, haar magie en het centraliseren ervan in jouw unieke lessen.
 • Alles over de de hormonale (klier) systemen van de vrouw en de genezende werking van Restorative Maan Yoga.
 • Alles over de oeroude ‘Bloedmysteriën’ en de manifestatiekracht hiervan en hoe je deze behandeld en integreert in je Restorative Maan Yoga lessen.
 • Moon & Hormone Pranayama (ademhalingstechnieken). Je leert specifieke Pranayama technieken die een positieve invloed hebben op hormoon en kliersystemen.

Voor wie is de opleiding geschikt?

De teacher training ‘Restorative Maan Yoga’ is bedoeld voor iedereen die les zou willen geven in Maan yoga, de diepere werking ervan wil belichamen. Deze teacher training is geschikt voor je als je zowel persoonlijk en als yoga docent je in deze unieke Maan Yoga practice wilt ontwikkelen, zoekt naar persoonlijke verdieping en meer wilt weten over de Maan Yoga lifestyle. Je kunt aan deze teacher training deelnemen wanneer je in ieder geval 1 jaar ervaring hebt als yogadocent.

Wat houdt de opleiding in?

De nadruk in deze opleiding ligt op het creëren van de harmonie en integratie van de oeroude Maan wijsheden in je lessenreeks. De techniek en harmonie van de Maan en hormoon Asana’s (houdingen) en hoe deze correct uit te voeren. Het ervaren en onderzoeken van de houdingen gaat hand in hand met het verruimen van jouw kennis van de filosofie van Maan yoga en de vrouwelijke essentie. Ook komen praktische onderwerpen zoals omgaan met blessures of bekken/ womb gerelateerd trauma aan bod. We behandelen:

 • Maan en Hormoon Asana’s (houdingen)
 • Maan Pranayama
 • Verdieping van je kennis over de sacraal chakra
 • Maanmeditatie
 • Hormoon en kliersystemen van de vrouw
 • Traditie van de Maan
 • Verdieping van Restorative yoga
 • Omgang met blessures en Womb trauma

Wie zijn de docenten?

De opleiding wordt gegeven door

 • Nienke van Wezel. Lees hier meer over Nienke
 • Tabe de Boer. Lees hier meer over Tabe

Hoe lang duurt de opleiding?

De Yoga Docentenopleiding start in oktober 2023 en is verspreid over de duur van 1 lesjaar. In totaal betreft het 12 vrijdagen van 10.00 – 17.00 uur, 1 keer per maand. Naast de opleiding is eigen practice, zelfstudie en het volgen van lessen erg belangrijk. Volg zoveel mogelijk Restorative Maan Yoga lessen bij voorkeur in het centrum. In het jaar na afronding van je opleiding heb je 2x een terugkom middag voor uitwisseling en reflectie.

Wat kost de opleiding?

De kosten voor de opleiding bedragen €2250 inclusief studiemateriaal, literatuur, koffie/thee/ sapjes en biologische vegetarische lunch. Dit bedrag is exclusief btw. en excl. terugkommiddagen (á €95 per middag).

Bij aanmelden en inschrijven geldt een niet restitutioneerbare aanbetaling van €250. Het volledige bedrag ontvangen we voor 1 juli 2022 Het is mogelijk om de opleiding per maand te betalen, de kosten bedragen dan 10 maanden lang € 225 per maand excl. btw. Voor een early bird betaling van het volledige bedrag voor 1 juni 2022 wordt een korting van € 150 in mindering gebracht.

Hoe wordt de opleiding afgerond?

De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen en het schrijven van een Essay. Je ontvangt een certificaat als deelname aan de training en wordt ingeschreven in ons register van Erkende Maan Yoga docenten. Om deze registratie geldig te houden zijn de terugkommiddagen de eerste 2 jaar na afronding van je teacher training verplicht.

Wanneer wordt de opleiding gegeven?

De opleiding wordt over 1 lesjaar verdeeld. Dat is 1 zondag per maand, 12 in totaal. Elke opleidingsdag duurt van 10.00 – 17.00 uur. De opleidingsdata voor het lesjaar (2023/2024) zijn per 1 februari 2023 bekend.